Mainos
Mainos

Työntekijöiden turvallisuusselvityksistä laki

Uusi laki turvallisuusselvityksistä astuu voimaan ensi sunnuntaina. Lain tavoitteena on tarjota organisaatiolle entistä paremmat mahdollisuudet suojautua luvatonta tiedustelua, vakoilua ja tietoturvallisuusrikoksia vastaan. Sen on tarkoitus suojata myös sellaiselta rikollisuudelta, joka vahingoittaa julkista taloutta tai aiheuttaa yksityisille organisaatioille merkittäviä taloudellisia haittoja.

Turvallisuusselvityksiä pyydetään työnhakijoista yleensä rekrytointivaiheessa. Selvityksiä tehdään joko valtion viranomaisten, kuntien ja kuntayhtymien tai yksityisten tahojen hakemuksesta.

Uudella lailla korvataan entiset luotettavuuslausunnot. Turvallisuusselvityksiä on kolme eri muotoa: perusmuotoinen, suppea ja laaja selvitys.

Selvitystä ei saa tehdä ilman henkilön kirjallista suostumusta ja selvityksen kohteella on tietyin ehdoin oikeus tietää itsestään kerätyt tiedot.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot