Mainos
Mainos

Työntekijöiltä vastatarjous kuntatyönantajalle

Kunta-alan palkkaneuvottelut päättyivät tänään lyhyeen, kun työntekijäjärjestöt hylkäsivät Kuntatyönantajien palkkatarjouksen. Työnantaja tarjosi 0,9 prosentin yleiskorotusta toukokuun alusta ja syyskuun alusta samansuuruista 0,9 prosentin järjestelyerää. Työtekijäjärjestöjen neuvottelijat marssivat ulos puolen tunnin neuvottelujen jälkeen.

Työntekijöiden pääsopijajärjestöt jättivät puolestaan vastatarjouksen iltapäivällä. Kuntatyönantajien KT:n valtuuskunta ottaa siihen kantaa huomenna klo 11 alkavassa kokouksessaan.

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen kommentoi lyhytsanaisesti tarjousta.

- Kallista on edelleen, Jalonen totesi.

Julkisten ja hyvinvointialojen puheenjohtajan Tuija Santamäki-Vuoren mukaan vastatarjouksessa on aikaistettu palkankorotuseriä sekä nostettu palkankorotusprosenttia.

Uusista neuvotteluista ei ole toistaiseksi sovittu. Työntekijäpuoli voi alkaa irtisanoa huomisesta lähtien vanhoja sopimuksia. Käytännössä silloin palkkojen lisäksi neuvottelupöytään tulisivat myös muut työehtoihin liittyvät kysymykset. Tiedossa voi olla myös työtaistelu-uhkia.

Kunta-alan palkkakiista koskee yli 430 000 työntekijää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme