Mainos
Mainos

Työntekoon on myös helleraja

Työpaikoillakin on hellerajat - vaikkevat kaikki sitä tiedäkkään. Valitukset liian kuumista työpaikoista työllistävät viranomaisia.

Helteet jatkuvat Itä-Suomessa. Joensuussa mitattiin tänää iltapäivällä + 32,8 astetta. Työsuojelumääräyksiä rikotaan olosuhteiden pakosta jopa valvovien viranomaisten omissa työtiloissa. Työnteollekin kun on olemassa omat lämpotila-rajansa, vaikkeivat niitä aina tiedä sen enempää työntekijät kuin työnantajatkaan.

Laki sanoo että jos ulkolämpötila on alle 25 astetta, työpaikan lämpötila ei saa ylittää 28 astetta.Tästä pitää työnantajan pitää huolta teknisin ratkaisuin.
Säädös ymmärtää kuitenkin nykyiset ohimenevät helteet, mutta edellyttää että kaikenlaiset työntekijät saavat joka tunti 10 minuutin vilvoittelutauon, jos mittarissa on 28 tai enemmän. 33 asteessa tauko venyy varttiin tunnissa.

Jos viileitä tiloja ei löydy, työntekijällä on oikeus myös kieltäytyä työstä sen vaarallisuuden perusteella. Helteen kesto kun on ihmisille yksilöllinen ominaisuus.
Pahimmillaan ilman suojatoimia liian kuumassa työnteosta saattaa seurata lämpökouristuksia, lämpöpyörtyminen tai jopa lämpöhalvaus, muistuttavat ja varoittavat työsuojeluviranomaiset.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme