Mainos
Mainos

Työolot paranemaan päin

Työolot ovat parantuneet maassamme, samaan aikaan sairauspoissaolot lisääntyvät.

Työolot ovat Suomessa kehittyneet Työterveyslaitoksen työolotutkimuksen mukaan viime vuosina pääosin parempaan suuntaan, mutta sairauspoissaolot ovat lisääntyneet. Sairauspoissaolojen syinä ovat yleistyneet mielenterveyden häiriöt, erityisesti masennus.

Myönteisenä kehityksenä tutkimuksessa havaittiin mm. tupakansavulle altistumisen ja raskaiden työvaiheiden kuten nostojen ja siirtojen vähentyminen. Myös väkivallan uhkaa oli työpaikoilla selvityksen mukaan aiempaa vähemmän. Jonkin verran olivat vähentyneet myös kiire, stressi, ja henkinen väkivalta.

Kasvavana ongelmana tutkijat pitävät lihavuuden yleistymistä. Tilanteen parantamiseksi he ehdottavat ylipaino-ohjelman liittämistä työkykyä ylläpitävään toimintaan. Myös työpaikkaruokailulla voitaisiin vaikuttaa ravintotottumuksiin.

Terveys- ja turvallisuusriskeistä tutkijat ottavat esiin saastuneiden maa-alueiden kunnostustyöt, joita varten laadittujen suojautumisohjeiden noudattamista olisi myös valvottava.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme