Mainos
Mainos

”Työpaikka meni urkinnan vuoksi"

Pohjanmaalta kotoisin oleva 35-vuotias Sirpa koki potilasurkinnan vaikutuksen ”Pohjanmaan kautta”.

Hän toimi esimiestehtävissä, mutta sairastui työuupumukseen osin työpaikalla ilmenneiden ristiriitojen vuoksi. Hän haki apua mielenterveyshoitajalta ja sai aikoja myös psykiatrian polille. Töihin palattuaan hän yllättyi kuultuaan, että hänen potilastietojaan oli esitelty työpaikalla.

– Taustalla oli jo valmiiksi työsuhderiita ja sitten kun ne tiedot levisivät, vaikutukset olivat aika dramaattiset. Se vaikutti perheeseen, lapsiin, työhön ja lamaannutti ihan täysin, muistelee Sirpa.

Tilanne työpaikalla tulehtui ja Sirpa tuli varovaiseksi.

– En enää mennyt psykiatrian polille, vaikka sieltä tuli aikoja ja olin käynyt siellä useamman kuukauden ajan saamassa apua. En halunnut, että kukaan saa tietää minun käyvän siellä, muistelee Sirpa.

Lopulta tilanne kärjistyi ja Sirpa irtisanottiin työstään. Tapaus eteni oikeuteen, jossa potkut todettiin laittomiksi. Käräjäsalissa myös potilastietojen levittäminen noteerattiin rikokseksi ja työnantaja joutui korvaamaan laittomat potkut. Työhönsä Sirpa ei enää palannut, mutta selvisi tilanteesta ja työskentelee nyt muualla. Potilastietoihinsa hän pyysi kaikki mahdolliset salaukset.

– Pyysin että niihin ei pääse enää käsiksi muuta kuin ne henkilöt, joiden kanssa itse suoraan asioin, kertoo Sirpa.

Katso Outi Airolan juttu (Kymmenen uutiset 19.1.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme