Mainos
Mainos

Työpaikkojen aikapankkien suosio kasvaa nopeasti

Työaskareiden vaihdantaan perustuvien aikapankkien suosio on kovassa kasvussa. Helsingissä käyttäjien määrä on vuoden aikana yli nelinkertaistunut lähes tuhanteen jäseneen ja työsuorituksia vaihdetaan jo 20 paikkakunnalla.

Pankissa toimii valuuttana perinteisen rahan sijasta tovi. Yksi tovi vastaa yhden tunnin mitä tahansa työtä, jota tarjotaan ja vastaanotetaan netin kautta.

Toiminnan mahdollistaa nettisivusto, jossa käyttäjät voivat ilmoittaa ja etsiä töitä sekä seurata omien ja muiden tovien kertymistä tileillä.

Esimerkiksi Englannissa valtio on tukenut jo pitkään aikapankkien toimintaa palkkaamalla sairaaloiden yhteyteen pankkien ylläpitäjiä, jotka saattavat helppojen askareiden tarjoajat ja tarvitsijat yhteen.

Suomessa vielä tuoretta aikapankkitoimintaa tutkineen Iikka Lovion mukaan myös täällä kehitys voi kulkea samaan suuntaan.

– Yhteiskunta tukee paljon kursseja, joiden idea on muuttaa ihmistä kelpaamaan työmarkkinoille. Tässä ideana on, että jokaisella on joku taito sellaisenaan.

Toiminnan parissa työskentelevä Lovio kuitenkin huomauttaa, että erikoistumista vaativia töitä ei aikapankkien avulla pystytä korvaamaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot