Mainos
Mainos

Työpaikkojen kameravalvonnalle säännöt

Uusi laki yksityisyyden suojasta työelämässä asettaa selvät pelisäännöt siitä, millaista kameravalvontaa voi olla työpaikoilla. Laissa kerrotaan, mitä saa kuvata ja mihin tarkoitukseen.

Securitas Systems Oy:n toimitusjohtajan Hannu Kankkusen mukaan Suomessa on noin 130 000 kameraa. Suuri osa näistä kameroista on erilaisilla työpaikoilla.

Mitä tahansa työpaikan valvontakameroilla ei saa kuvata. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion muistuttaa, että tauko- ja lepotilat on rauhoitettu kameravalvonnalta kokonaan. Samoin valvonta on kiellettyä sellaisessa tilassa, joka on yksinomaan työntekijän käytössä.

- Yksittäisen työntekijän työhuoneessa voi kuvata ainoastaan silloin, kun siihen voi liittyä jonkinlainen väkivallan vaara.

Aarnion mukaan kameroita on perusteltua käyttää omaisuuden suojaan, työntekijän turvallisuuteen ja tuotantoprosessien sujuvuuteen liittyvissä tapauksissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme