Mainos
Mainos

Työryhmä: Äidinkieltä lisää, valinnaisuutta vähemmän

Opetusministeriön työryhmä ehdottaa peruskoululaisille lisää äidinkielen, yhteiskuntaopin ja liikunnan tunteja. Valinnaisten aineiden tunteja sen sijaan vähennettäisiin. Peruskoulun kokonaistuntimäärän työryhmä kaavailee pysyvän ennallaan.

Vieraiden kielten opetustarjontaa on tarkoitus saada monipuolisemmaksi siten, että valtio alkaa maksaa opetuksen järjestäjille erillistä korvamerkittyä rahaa vapaavalintaisten kielten opettamista varten. Valtion rahoitus kattaisi valtaosan kustannuksista. Näin koulut voisivat käyttää muiden valinnaisaineiden opettamiseen suurimman osan siitä rahasta, jonka ne nyt käyttävät kieliin.

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd) on puhunut julkisuudessa painokkaasti taito- ja taideaineiden aseman vahvistamisen puolesta. Työryhmä ehdottaa, että kaikille yhteisiä pakollisia musiikin, kuvataiteen ja käsityön tunteja tulisi lisää. Vastaavasti vähennettäisiin valinnaisia taito- ja taideainetunteja. Tarkoitus on, että koulujen on helpompi palkata päteviä opettajia, kun kussakin aineessa varmasti toteutettavien oppituntien määrä on suurempi.

(MTV3 - STT)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Seitsemän uutiset 24.2.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot