Mainos
Mainos

Työryhmä: Aktiivinen eutanasia Suomeenkin

Aktiivisen eutanasian eli kuolinavun uskotaan tulevan Suomeenkin ensi vuosikymmenellä. Nykyisellään kuolinapu on sallittu Belgiassa ja Hollannissa. Suomalaislääkäreistä kaksi kolmesta on eutanasiaa vastaan.

Vanhus sairaalassa

Suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuutta pohtinut työryhmä on osana selvitystään päätynyt arvioimaan myös aktiivisen eutanasian asemaa. Työryhmä veikkaa aktiivisen eutanasian sallimista Suomessa tulevaisuudessa sillä perusteella, että yleinen mielipide on kääntymässä suopeammaksi kuolinavulle. Asiasta kirjoittaa Aamulehti.

Viime vuonna julkaistun Kuopion yliopiston tutkimuksen mukaan puolet väestöstä hyväksyy kuolinavun. Nykyisin Suomessa sallitaan passiivinen eutanasia, eli hoidon lopettaminen silloin kun kuoleva potilas niin tahtoo.

Lääkäriliiton kanta aktiiviseen eutanasiaan on kielteinen. Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Santero Kujala sanoo Aamulehdessä, että hoitotoimista pidättäytyminen on eri asia kuin aktiivinen elämän lopettaminen. Arkkiatri Risto Pelkonen lausuu myös omana kantanaan, ettei toivo aktiivista eutanasiaa Suomeen. Pelkosen mukaan Belgiassa ja Hollannissa on ollut laillistamisen jälkeen ongelmia: kuolinapua on annettu joskus silloinkin, kun potilas ei ole sitä halunnut.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot