Mainos
Mainos

Työryhmä: Arava- ja korkotukilainoitettu tuotanto ei riitä

Kasvavien kaupunkien asuntopulaa ei voida ratkaista pelkästään lisäämällä arava- ja korkotukilainoitettua asuntotuotantoa. Näin arvioidaan tänään julkistetussa kaupunkipolitiikan asiakirjassa, jonka on laatinut edellisen hallituksen asettama kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmä.

Asiakirjaan on koottu toimenpide-ehdotuksia kaupunkien talouskehityksen vahvistamiseksi, työllisyyden parantamiseksi sekä sosiaalisen syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja kaupunkiympäristön parantamiseksi.

Valtiovarainministeriö ja liikenneministeriö eivät hyväksyneet esityksiä valtion osallistumisesta kaupunkiseutujen kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen kehittämiseen yhtä suurella osuudella kuin tiehankkeisiin, eivätkä siirtymistä liikenteen vero- ja maksupolitiikassa kohti aiheuttamis- ja aiheutumisperiaatetta.

Työryhmään on kuulunut edustajia valtionhallinnosta, yliopistoista, kaupungeista ja järjestöistä. Toimenpide-ehdotuksia on kaikkiaan 32, joista työryhmä oli yksimielinen paria lukuunottamatta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme