Mainos
Mainos

Työryhmä: Biotekniikan terveysriskien tutkimukseen panostettava

Biotekniikan ympäristö- ja terveysriskien tutkimukseen on opetusministeriön työryhmän mukaan panostettava lisää. Riskejä luo geenimuunneltujen kasvien, eläinten ja mikrobien levittäminen luontoon. Laboratorioissa riskien pitäisi nykyään olla hallinnassa.

Valtaosa teollisuuden muuntelemista bakteereista, sienistä ja hiivoista on haitattomia. Viljelykasvienkin geenijalostusta pidetään vähäriskisenä, kun esimerkiksi viljelyalueet valitaan oikein. Luonnon vuorovaikutuksen huomautetaan kuitenkin olevan mutkikasta.

Pahimmillaan liian kilpailukykyinen eliö voi lisääntyä hallitsemattomasti. Työryhmä muistuttaa biotekniikan eettisistä ongelmista. Lisäksi julkista rahoitusta etenkin ihmisen perimän tutkimuksessa pidetään tärkeänä, koska aineiston ei haluta siirtyvän ulkomaisen tutkimuksen hyödyksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot