Mainos
Mainos

Työryhmä edistäisi luomutuotteiden vientiä

Maa-ja metsätalousministeriön työryhmä ehdottaa, että luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden vientiä edistettäisiin budjettivaroista mahdollisimman pian.

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmä ehdottaa, että luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden vientiä alettaisiin edistää budjettivaroista.

Työryhmän mukaan luomuviennin edistämishanke pitäisi lisäksi aloittaa mahdollisimman pian. Hankkeessa voitaisiin kartoittaa viennin edellytyksiä ja ehtoja. Erilaisten luomumerkkien viidakossa olisi tarpeen myös selvittää yksityisten merkkien sekä kauppakumppaneiden vaatimuksia. Myös suomalaisen valvontajärjestelmän kansainvälistä tunnettuutta voitaisiin nostaa, työryhmä summaa.

Luomuvalvontaa sopisi työryhmän mielestä selkeyttää. Esimerkiksi luomuviljelijöille ja -tarkastajille pitäisi luoda selkeämmät ohjeet. Vaikka luomuvalvonta kuuluu viranomaisille, nämä voisivat työryhmän mielestä tehdä yhteistyötä yksityisten luomutarkastajien kanssa. Lisäksi elintarvikevirasto sekä alueellisen työvoima- ja elinkeinokeskukset tarvitsisi jatkossa isommat resurssit luomutuotteiden laadun valvontaan.

Työryhmä luovutti yksimielisen ehdotuksensa maa- ja metsätalousministeri Raimo Tammilehdolle (sit.) tänään. Työryhmässä oli mukana mm. ympäristöministeriön, elintarviketeollisuuden, kaupan ja luomutuottajien edustajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot