Mainos
Mainos

Työryhmä: Ei tarvetta katastrofirahastolle

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä suosittaa, että suuronnettomuuksien lisäkustannukset rahoitettaisiin jatkossakin valtion budjetin kautta.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä ei näe tarvetta katastrofirahaston perustamiselle. Tavanomaista suurempien onnettomuuksien aiheuttamat lisäkustannukset olisi tarkoituksenmukaista rahoittaa jatkossakin valtion budjettimenettelyn kautta.

- Suomen sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi ovat toimineet suhteellisen hyvin eikä ryhmä havainnut etuusjärjestelmässä aukkoja, kerrotaan sen tänään julkistetussa raportissa.

Raportin mukaan onnettomuuden uhrin kannalta ongelmalliseksi on koettu pirstaleinen etuusjärjestelmä ja korvausten hakemisen vaikeus ja niiden saamisen viivästymiset. Kuntien valmiussuunnitelmissa tulisi kiinnittää huomiota ja varautua riittäviin katastrofin uhreille tarjottaviin sosiaalipalveluihin, työryhmä kehotti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot