Mainos
Mainos

Työryhmä: Ei viinejä ruokakauppoihin

Alkoholilainsäädäntöä pohtineen neuvottelukunnan mielestä viiniä voisi kuitenkin saada kokeiluluontoisesti ruokakaupasta esimerkiksi tietyn läänin alueella.

Viinejä saataneen edelleen odottaa ruokakauppoihin. Sosiaali- ja terveysministeriön kanssa yhteistyössä toimiva Päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunta katsoo lausunnossaan, että viinien salliminen ruokakauppoihin lisäisi alkoholista koituvia terveyshaittoja entisestään.

Riskiryhmänä neuvottelukunta pitää erityisesti nuoria, sanoo neuvottelukunnan puheenjohtaja kansanedustaja Tuomo Hänninen.

- Jos viinien myymiseen ruokakaupoissa päädyttäisiin, se toisi juuri nuorille uusia houkuttimia ja alkoholin suurkuluttajien osalta ongelmat vain paisuisivat. Kuopiossa tehdyn selvityksen mukaan tällä hetkellä tiedetään, että esimerkiksi terveystapahtumissa joka neljäs tehohoitoa vaatinut tilanne johtuu alkoholista.

Hänninen ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että viiniä voisi saada kokeiluluontoisesti ruokakaupasta esimerkiksi tietyn läänin alueella.

- Minä en tuomitsisi sitä, jos viinien tuomiseen ruokakauppoihin päädyttäisiin esimerkiksi nyt, kun kaupan työryhmä jättää oman esityksensä. Kuitenkin nyt kun vuoden aikana alkoholin verotus laski, ongelmat ovat lisääntyneet.

Hännisen mielestä kannattaakin kysyä tarvitsemmeko me enää uusia ongelmia vielä entisten päälle.

Päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunta puolestaan katsoo, että Alkon asema tulee säilyttää, koska monopoli on tehokkaimpia keinoja vähentää alkoholin aiheuttamia haittoja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme