Mainos
Mainos

Työryhmä erimielinen ryhmäkanteen käyttöönotosta

Ryhmäkanteen tarpeellisuutta ruotinut oikeusministeriön työryhmä esittää useita eri vaihtoehtoja ryhmäkannelain valmisteluun.

Kuluttajia kadulla

Ryhmäkannetta valmistelleessa työryhmässä mielipiteet lain tarpeellisuudesta jakautuivat jyrkästi. Kuluttajia sekä ympäristö- ja työntekijäjärjestöjä edustavat ryhmän jäsenet kannattivat ryhmäkannelakia. Sitä vastoin elinkeinoelämän edustajat vastustivat lakia.

Ryhmäkanteen puolustajien mielestä mikä tahansa riita-asia tulisi voida käsitellä ryhmäkanteena, jos sille asetetut muut edellytykset täyttyisivät.

Yritysten epäasianmukainen painostaminen tulisi estää muun muassa velvoittamalla hävinnyt osapuoli maksamaan toisen oikeudenkäyntikulut. Laki olisi mahdollista säätää myös niin, että sitä sovellettaisiin vain kuluttajasuhteisiin.

Ryhmäkanne lisäisi kuluttajan oikeussuojaa niissä tapauksissa, kun yksittäisen kuluttajan kärsimä vahinko on niin pieni, ettei oikeuteen kannata lähteä yksin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot