Mainos
Mainos

Työryhmä esittää kerjäämisen kieltämistä

Sisäministeriön asettama työryhmä haluaa kieltää kerjäämisen julkisella paikalla. Lisäksi ryhmä esittää, että luvaton leiriytyminen ja kerjäämisen organisointi kiellettäisiin.

Kerjäämisen kieltämistä pohtineen työryhmän mukaan kielloilla vaikeutettaisiin järjestäytynyttä kerjäämistä ja ehkäistäisiin siihen liittyvää rikollisuutta.

Kerjääminen on lisääntynyt kahden viime vuoden aikana erityisesti pääkaupunkiseudulla. Työryhmän mukaan kerjääminen on myös muuttunut aikaisempaa häiritsevämmäksi ja aggressiivisemmaksi.

Kerjäämistä on kielletty lailla esimerkiksi Tanskassa, Itävallassa, Britanniassa, Luxemburgissa ja Espanjassa.

Työryhmä luovutti mietintönsä sisäministeri Anne Holmlundille (kok.). Oikeusministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön edustajat jättivät työryhmän loppuraporttiin eriävän mielipiteensä.

Lue myös:

Uutisen kommentointimahdollisuus on poistettu epäasiallisten viestien takia

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot