Mainos
Mainos

Työryhmä esittää korvauksia pitkistä sähkökatkoksista

Kauppa- ja teollisuusministeriön asettama työryhmän vaatii sähköyhtiöitä maksamaan korvauksia pitkistä sähkökatkoksista.

Yli 12 tuntia kestävistä sähkökatkoksista on suunnitteilla korvauksia kuluttajille. Kauppa- ja teollisuusministeriön asettama työryhmä jätti tänään muistionsa ministeriölle. Siinä vaaditaan muutoksia sähkömarkkinalakiin.

Työryhmän mukaan korvaus kannustaisi sähköyhtiöitä ripeämpään korjaamiseen sähkökatkojen yhteydessä.
Työryhmä toivoo, että laki saataisiin voimaan jo ensi vuoden alusta.

Suunnitteilla oleva korvaus määräytyisi sähkökatkon pituuden ja asiakkaan sähkökustannuksen mukaan.

-Korvaus 12 tunnin sähkökatkon osalta olisi 10 % vuotuisesta verkkopalvelumaksusta ja enimmillään yli viiden vuorokauden keskeytyksestä maksettava korvaus vastaisi vuotuisen verkkopalvelumaksun määrää, selvittää neuvotteleva virkamies Arto Rajala kauppa- ja teollisuusministeriöstä.

Suomessa ei ole toistaiseksi lakia, joka velvoittaisi yhtiöt maksamaan tietyn suuruisia korvauksia puuttuvasta palvelusta. Aikaisempien suurten myrskyjen aikana yhtiöt ovat maksaneet eri suuruisia summia kuluttajille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot