Mainos
Mainos

Työryhmä estäisi lääkärien veronkierron

Työryhmä esittää verotuksen muuttamista niin, että ansiotuloa ei voisi keinotekoisesti muuttaa kevyemmin verotetuksi pääomatuloksi. Nykyisin esimerkiksi lääkäriyhtiöiden osakaslääkärit ovat voineet nostaa osan palkasta osinkoina.

Työryhmän esityksen mukaan tätä vaihdosta ei voisi tehdä, jos osingon perusteena on osakkaan työpanos. Lainmuutos tulisi voimaan niin, että sitä sovellettaisiin ensi vuoden alusta nostettavissa oleviin osinkoihin.

Tulovero on selvästi tiukempaa kuin osingoista maksettava pääomavero.

Asia nousi keskusteluun vuosi sitten korkeimman hallinto-oikeuden linjauksen jälkeen. Keskusverolautakunta oli pitänyt lääkäreiden järjestelmää laillisena, ja veroasiamies valitti päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Oikeus hylkäsi valituksen äänestyksen jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot