Mainos
Mainos

Työryhmä haluaisi hautapaikat maksullisiksi

Kirkkohallituksen työryhmän mielestä hautapaikkojen muuttaminen aina maksullisiksi vähentäisi esimerkiksi haudan hallinta-aikaa ja haltijaa koskevia erimielisyyksiä.

Kaikkien seurakuntien hautapaikat voivat muuttua maksullisiksi. Kirkkohallituksen työryhmä suosittelee, että seurakunnat eivät luovuttaisi enää ilmaisia hautapaikkoja kuntansa asukkaille, vaan haudasta perittäisiin aina maksu.

Helsingin Sanomien mukaan työryhmä perustelee kantaansa sillä, että hautapaikkojen myöntäminen ilmaiseksi voi aiheuttaa haudan hallinta-aikaa ja haltijaa koskevia erimielisyyksiä. Työryhmän mukaan ilmaisten hautapaikkojen kieltäminen tasaisi samalla seurakuntien välisiä hintaeroja, jotka ovat herättäneet närää.

Työryhmän mukaan seurakunta voi edelleenkin periä hautasijoista erisuuruisia maksuja eri hautausmaillaan. Lisäksi maksut voi määritellä niin, että ne tukevat seurakunnan kannalta suositeltavia hautaustapoja kuten tilaa säästävää tuhkausta.

Esityksen taustalla on uusi hautaustoimilaki, jonka keskeinen tavoite on samanhintaisuus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot