Mainos
Mainos

Työryhmä jakaisi uskonnollisille yhdyskunnille valtionapua

Opetusministeriön työryhmä linjaa, että valtionavustuksiin oikeutettuja olisivat vain rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat.

Opetusministeriön työryhmä ehdottaa uskonnollisille yhdyskunnille valtionavustusta. Tuen määrä olisi noin 5,0-7,7 euroa jäsentä kohti. Tuki rajattaisiin vain rekisteröidyille uskonnollisille yhdyskunnille, eikä sitä ei myönnettäisi lainkaan yhdistysmuodossa toimiville yhteisöille. Yhdyskunnalla pitäisi myös olla tosiasiallista toimintaa sekä jäseniä yli sata.

Työryhmä perustelee avustusta uskonnollisten suuntausten yhdenvertaisuuden lisäämisellä. Siksi myös tuen määrän lähtökohtana olisi evankelisluterilaisten seurakuntien yhteisöverotulo, mutta siitä vähennettäisiin hautaustoimen kustannuksia.

Avustusten kokonaismäärä olisi laskentatavasta riippuen 300 000-460 000 euroa vuodessa. Erikseen pitäisi kuitenkin vielä selvittää, voisiko esimerkiksi jokin lääninhallituksista toimia valtakunnallisena avustusviranomaisena.

Maamme suurimpia uskonnollisia yhdyskuntia ovat Jehovan todistajat, Suomen Vapaakirkko, Katolinen kirkko ja Suomen Adventtikirkko. Yhteensä yhdyskunnilla on jäseniä noin 60 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot