Mainos
Mainos

Työryhmä: Joukkoliikenteen lippujen hinnat alas

Hallituspuolueiden edustajilla vahvistettu työryhmä esittää yksittäisten junayhteyksien lopettamisen sijasta lippujen hintojen alentamista pääkaupunkiseudulla sekä mahdollisesti myös Tampereella ja Turussa.

Joukkoliikennetyöryhmä haluaa kanavoida joukkoliikenteen suoraa tukea uudella tavalla.

Yksittäisten junayhteyksien lopettamisen sijasta työryhmä esittää lippujen hinnan alentamista "pääkaupunkiseudun metropolialueella". Mahdollisesti sitä voitaisiin käyttää myös Tampereen ja Turun alueilla.

Alennusten toivotaan lisäävän junien käyttöä. Nyt valtio antaa tukensa ostamalla junavuoroja.

Uusi malli mahdollistaisi myös sen, että kunnat voisivat tukea junaliikennettä. Samantapaista mallia tarjotaan myös bussiliikenteeseen.

Työryhmän mukaan tehostusta valtion määrärahojen käyttöön tarvitaan, koska valtionrahoitus ei kasva. Joukkoliikennetyöryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Pertti Rauhio luovutti mietinnön liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle tänään.

Hallituspuolueiden edustajilla vahvistettu työryhmä on esityksissään yksimielinen. Työryhmän tehtävänä oli linjata, miten joukkoliikennettä voitaisiin kehittää meneillään olevalla hallituskaudella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme