Mainos
Mainos

Työryhmä: Kymmenen syyttäjävirastoa muutettava yhdeksi

Kymmenen syyttäjänvirastoa yhdistyy ensi vuoden alusta yhdeksi, ehdottaa oikeusministeriön työryhmä.

Nykyisin syyttäjälaitos koostuu keskusvirastona toimivasta Valtakunnansyyttäjänvirastosta ja kymmenestä syyttäjänvirastosta sekä Ahvenanmaan maakunnansyyttäjänvirastosta. Tavoitteena on hallinnon keventäminen ja toimintojen yhtenäistäminen.

Ehdotuksen jälkeen hallintoyksiköksi tulisi valtakunnansyyttäjän kanslia ja operatiivista puolta hoitaisi viisi syyttäjäaluetta, jotka vastaisivat tehtävistä alueensa rikosasioissa.

Uudistuksen jälkeen kihlakunnansyyttäjän ja maakunnansyyttäjän tittelit jäisivät historiaan ja muuttuisivat aluesyyttäjäksi. Syyttäjäalueita johtaisivat johtavat aluesyyttäjät. Valtakunnansyyttäjä olisi uudistuksen jälkeen ylin syyttäjä ja syyttäjien esimies.

Ehdotuksen mukaan valtionsyyttäjät keskittyisivät jatkossa nykyistä enemmän syyttäjäntoiminnan asiantuntijatyöhön sekä syyttäjäntoiminnan tukemiseen ja ohjaamiseen.

Työryhmän ehdotus on lausunnolla, ja lakiesitys on tarkoitus antaa syksyn aikana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme