Mainos
Mainos

Työryhmä: Lääkealan keskus Kuopioon

Lääkelaitoksen alueellistaminen Kuopioon etenee. Alueellistamisen koordinaatioryhmä puoltaa uuden Lääkealan keskuksen sijoittamista Kuopioon. Lopullisen päätöksen tekee sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.). Näillä näkymin Hyssälän ratkaisu siirtyy kuitenkin tammikuulle, johtuen ministerin työmatkoista ja joululomasta.

Päätös oli odotettu, sen jälkeen kun selvitysmies Liisa Turakka esitti sijoituspaikaksi Kuopiota ja sosiaali- ja terveysministeriö asettui samalle kannalle. Lääkelaitoksen henkilökunta on sitä vastoin vastustanut siirtoa ankarasti.

Koordinaatioryhmä puolsi myös Valtakunnanvoudinviraston perustamista Turkuun ja puolustushallinnon rakennuslaitoksen sijoittamista Haminaan.

Nämä alueellistamisratkaisut koskevat kaikkiaan lähes 300 työpaikkaa. Ne ovat osa alueellistamisen kokonaissuunnitelmaa, joka on osa hallitusohjelmaa. Hallitus haluaisi siirtää pääkaupunkiseudulta pois noin 4000-8000 työpaikkaa, niin että päätökset tehdään tämän hallituskauden aikana ja työpaikat siirtyvät vuoteen 2015 mennessä.

Vireillä on useita muitakin alueellistamishankkeita, kuten liikenneministeriön uudelleenjärjestelyn myötä luotavat väylä- ja turvallisuusvirasto. Jos uusia päätöksiä tehdään ennakoidussa tahdissa, hallitus saavuttaa alemman tavoitteensa ensi vuoden aikana. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on kuitenkin toivonut, että alueellistamisessa pitäisi tavoitella haarukan ylärajaa.

Alueellistamista perustellaan sillä, että lähivuosina työntekijöiden vaihtuvuus lisääntyy ja pääkaupunkiseudulle on hankalaa saada uusia työntekijöitä eläköityvien tilalle. Valtion keskushallinnolla on pääkaupunkiseudulla kaikkiaan vajaat 22 000 työntekijää, joista noin 13 500:n lasketaan vaihtuvan vuoteen 2015 mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme