Mainos
Mainos

Työryhmä: Lääkekorvauksiin vain kaksi korvausluokkaa

Lääkekorvausten korvausluokkia ehdotetaan supistettavaksi kahteen.

Peruskorvattavien lääkkeiden hinnasta korvattaisiin puolet ja erityiskorvattavien hinnasta 90 prosenttia. Korvausta ei maksettaisi lainkaan lääkkeistä, joita ei ole määrätty sairauden hoitoon tai joiden hoidollinen arvo on vähäinen tai käyttö tilapäinen.

Peruskorvaus olisi hieman nykyistä suurempi, koska nykyinen kiinteä omavastuuosuus poistettaisiin korvattavilta lääkkeiltä kokonaan. Vuotuinen noin 600 euron maksukatto säilyisi edelleen, mutta maksukaton ylittäneet joutuisivat maksamaan vielä parin euron omavastuuosuuden lääkemääräystä kohden. Näin pyritään ehkäisemään tarpeettomia lääkehankintoja.

Uuteen 90 prosentin korvausluokkaan kuuluisivat useimmat nyt kokonaan korvattavista lääkkeistä sekä osa 75 prosentin korvausluokkaan kuuluvista lääkkeistä.

Voimaan uusi järjestelmä tulisi ehdotuksen mukaan vuonna 2006.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot