Mainos
Mainos

Työryhmä: Lähisuhdeväkivallan ehkäisylle oma yksikkö

Asiantuntijat kaipaavat yksikköä, joka kantaisi kokonaisvastuun lähisuhde- ja perheväkivallan vastaisesta työstä.

Asiantuntijat ehdottavat erityistä yksikköä lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisemiseen. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä perustaisi sen joko Stakesin tai Kansanterveyslaitoksen yhteyteen.

Työryhmän mukaan monet tahot tekevät tällä hetkellä lähisuhde- ja perheväkivallan vastaista työtä, mutta kokonaisvastuuta siitä ei ole kenelläkään. Työryhmä luovutti raporttinsa sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälälle tänään.

Uusi yksikkö ohjaisi väkivallan ehkäisytyötä, vahvistaisi asiantuntemusta ja valistaisi ongelmasta.

Raportti arvioi, että lähisuhde- ja perheväkivallan vähentäminen kymmenellä prosentilla merkitsisi vähintään yhdeksän miljoonan euron säästöjä. Joka viides nainen joutuu parisuhdeväkivallan uhriksi jossain vaiheessa elämäänsä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot