Mainos
Mainos

Työryhmä: Lentoreittien tukeminen perusteltua

Vähäliikenteisten lentoreittien tukeminen julkisin varoin saattaa olla perusteltua, jos reitille on elinkeinoelämän kannalta aitoa tarvetta.

Asiaa selvittänyt työryhmä luovutti mietintönsä liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle.

Liikenteen tukeminen voidaan järjestää palveluiden ostona EU:n säädösten mukaisesti, mutta myös liikennepaikkakuntien on osallistuttava rahoitukseen merkittävällä panoksella. Lentoliikenteen tarpeen arvioisivat kuntien ja valtion viranomaiset yhdessä, työryhmä esittää.

Käytännössä ostoliikenne koskisi tällä hetkellä Mikkelin ja Savonlinnan lentoja. EU-säädösten mukainen tuettu lentoliikenne näille kentille voisi kuitenkin alkaa aikaisintaan vuoden 2004 loppupuolella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot