Mainos
Mainos

Työryhmä: Luottohäiriömerkinnöistä lyhytkestoisempia

Lakiin haluttaisiin myös täsmällisempi määrittely sille, miten esimerkiksi työnantajat tai vuokranantajat voivat käyttää luottotietoja.

Oikeusministeriön työryhmä lyhentäisi luottotietorekistereihin tallennettavien luottohäiriötietojen säilytysaikoja. Samoin ehdotetaan, että velan maksaminen lyhentäisi säilyttämisaikaa.

Työryhmä haluaisi, että säilytettävät tiedot olisivat monipuolisempia. Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan tämä voisi parantaa esimerkiksi lainantakausten vuoksi velkoihin joutuneiden asemaa.

Toisaalta työryhmän mielestä olisi myös määriteltävä nykyistä täsmällisemmin, miten esimerkiksi työnantajat tai vuokranantajat voivat käyttää luottotietoja.

Samalla työryhmä keräisi kuluttajien lisäksi yrityksiä ja yritysten vastuuhenkilöitä koskevat säännökset yhteen luottotietolakiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot