Mainos
Mainos

Työryhmä mahdollistaisi perheen sisäisen adoption

Työryhmä haluaa turvata lapsen edun rekisteröidyissä parisuhteissa mahdollistamalla rekisteröidyn puolison perheen sisäisen adoption.

Rekisteröityjen parisuhteiden erityiskysymyksiä selvittänyt työryhmä esittää, että perheiden sisäinen adoptio tulisi mahdollistaa rekisteröidyissä parisuhteissa. Tämän toteuduttua rekisteröity puoliso voisi ottaa lapsekseen puolisonsa lapsen sellaisin oikeusvaikutuksin, että lasta olisi pidettävä rekisteröityjen puolisoiden yhteisenä.

Toimikunnan mielestä menettely ratkaisisi useimmat rekisteröidyssä parisuhteessa elävien vanhempien lasten nykytilanteessa olevat ongelmat. Keskeistä on se, että lapsen etu on turvattava.

Lisäksi toimikunta ehdottaa, että rekisteröidyille pareille annettaisiin mahdollisuus yhteisen ottolapsen ottamiseen silloin, kun kysymys on rekisteröidyn parin lähipiiriin kuuluvasta lapsesta, jonka elämää joudutaan järjestämään uudelleen esimerkiksi vanhempien kuoleman vuoksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot