Mainos
Mainos

Työryhmä: Metropolialueelle joko neljä kuntaa tai kaksi suurkuntaa

Helsingin seudulle ehdotetaan neljää kuntaa ja yli kuntarajojen menevää päätöksentekoa kuntaliitoksia pohtineen työryhmän suosituksessa.

Suosituksessa yhden kunnan muodostaisivat Helsinki ja Sipoo, toisen Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi, kolmannen Vantaa, Kerava ja osa Tuusulaa. Neljäs kunta muodostuisi Hyvinkäästä, Järvenpäästä, Pornaisista, Mäntsälästä, Nurmijärvestä ja Tuusulan pohjoisosasta.

Seudun yhteisiä asioita pohtisi uusi metropolihallinto. Se käsittelisi esimerkiksi maankäyttöä ja asumista koko seudun kannalta.

Toisena vaihtoehtona työryhmä näki kaksi suurkuntaa. Tässä vaihtoehdossa Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen, Sipoo ja Vihti yhdistyisivät miljoonakaupungiksi. Toisen alueen muodostaisivat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Seuraavaksi ehdotuksista pyydetään kuntien lausuntoja.

– Tavoitteena on, että kunnat lähtevät nyt tämän esiselvityksen pohjalta tekemään varsinaisia kuntaliitosselvityksiä, sanoo hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.).

(MTV3 - STT)

Katso Anne Forssénin juttu (Kymmenen uutiset 5.3.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme