Mainos
Mainos

Työryhmä pohtii huumeiden käyttörikoksen soveltamista

Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ja poliisiylijohtaja Reijo Naulapää ovat asettaneet työryhmän pohtimaan, miten syyskuun alussa voimaantulevaa lakia huumausaineen käyttörikoksesta tulisi soveltaa.

Työryhmä valmistelee ehdotuksen myös poliisien ja syyttäjien ohjeistuksesta, heidän koulutuksestaan ja uusien säännösten seurannasta. Uudistus mahdollistaa huumeiden käyttö-, hallussapito- ja hankkimistapausten käsittelemisen rangaistusmääräysmenettelyssä. Siinä poliisi kirjoittaa rangaistusvaatimuksen ja syyttäjä kirjoittaa lopullisen sakon.

Nykylain mukaan lievätkin tapaukset on jouduttu käsittelemään käräjäoikeudessa, koska huumausainerikoksen enimmäisrangaistus on ollut kaksi vuotta vankeutta.

Uudistuksen yhteydessä kumotaan nykyinen erityissäännös, jonka mukaan huumeen käytöstä ja käyttöön liittyvistä rikoksista voidaan ättää syyte nostamatta tai rangaistus tuomitsematta, jos teko olosuhteet huomioon ottaen ei ole heikentänyt yleistä lainkuuliaisuutta. Uudistuksella voidaan siten selkeyttää syyttämättäjättämiskäytäntöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme