Mainos
Mainos

Työryhmä pohtimaan rikosasioiden käsittelyn nopeuttamista

Oikeusministeriön ja sisäministeriön yhteinen työryhmä ryhtyy etsimään keinoja, joilla rikosasioiden käsittelyä voitaisiin nopeuttaa ja kustannuksia vähentää vaarantamatta kuitenkaan oikeusturvaa. Työryhmän puheenjohtaja on apulaisvaltakunnansyyttäjä Matti Jaatinen.

Tavoitteena on viranomaisten välisen yhteistyön tiivistäminen. Silloin rikosasioiden käsittelyketjun eri vaiheet seuraavat toisiaan ilman turhia viiveitä ja kaksinkertaista työtä vältetään.

Työryhmä kiinnittää huomiota mm. siihen, miten poliisin toimittama esitutkinta-aineisto saataisiin mahdollisimman hyvin palvelemaan syyteharkintaa ja tuomioistuinkäsittelyä. Lisäksi esille tulevat todisteluun ja todistajien suojeluun liittyvät kysymykset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot