Mainos
Mainos

Työryhmä poistaisi pakkohaun ammatilliseen koulutukseen

Alle 25-vuotiaiden ammattiin kouluttamattomien pakkohakua ammatilliseen koulutukseen aletaan selvittää. Ammattikorkeakoulujen yhteishaun uudistamista ohjannut työryhmä korostaa, että ammattikorkeakoulut pitävät niin sanottua pakkohakua turhauttavana ja hakijan ohjauksen kannalta eettisesti ja moraalisesti arveluttavana.

Ammattin kouluttamattomien nuorten pakkohaku ammatilliseen koulutukseen ehdotetaan poistettavaksi. Ammattikorkeakoulujen yhteishaun uudistamista ohjannut työryhmä korostaa, että ammattikorkeakoulujen mielestä niin pakkohaku on turhauttava. Hakua luonnehditaan myös hakijan ohjauksen kannalta eettisesti ja moraalisesti arveluttavaksi. Alle 25 vuotiaan nuoren täytyy nykyisin hakea kolmea opiskelupaikkaa, jotta hän saisi työmarkkinatukea. Moni vastentahtoisesti ammattikorkeakouluun hakeva ei välttämättä saavu lainkaan pääsykokeeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme