Mainos
Mainos

Työryhmä: Puolustusvoimille ei omia kuljetuskoneita

Asiaa selvittäneen työryhmän mukaan valtion ja Finnairin yhteistyötä tarvitaan, koska raskaan kaluston hankkiminen puolustusvoimille ei ole taloudellisesti mahdollista.

Puolustusministeriön työryhmä ehdottaa raskaan ilmakuljetuskyvyn varmistamista yhteistyöllä Finnairin kanssa omien kuljetuskoneiden hankkimisen sijasta.

Työryhmän mielestä Finnairin kanssa olisi selvitettävä mahdollisuudet hankkia vähintään kaksi siviilimatkustajakonetta, joita voitaisiin käyttää myös puolustusvoimien tarpeisiin.

Paras ratkaisu olisi, jos Suomi myös liittyisi Nato-maiden ja Ruotsin ilmakuljetusyhteistyöhön. Näin Suomi saisi käyttöön koneita, joilla voidaan kuljettaa raskaita ajoneuvoja ja lentää huonoille kentille.

Työryhmä on päätynyt siihen, että raskaan kaluston hankkiminen puolustusvoimille ei ole taloudellisesti mahdollista. Raskaalle kuljetuskyvylle ei ole liioin jatkuvaa tarvetta.

Työryhmä tarkasteli ilmakuljetuskyvyn tarvetta koko valtionhallinnon näkökulmasta. Suomi tarvitsee raskasta ilmakuljetuskykyä esimerkiksi kriisinhallintajoukkojen ja humanitaarisen avun kuljetuksiin. Kalustoa voidaan käyttää myös kansalaisten evakuointiin katastrofi- tai kriisialueilta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot