Mainos
Mainos

Työryhmä: Sairaalat ja terveyskeskukset myös yksityiskäyttöön

Julkiset sairaalat ja terveyskeskukset aiotaan avata myös yksityiskäyttöön. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän mielestä lakia tulisi muuttaa niin, että potilas saisi sairausvakuutuskorvauksen myös yksityisvastaanotolta, jota pidetään julkisen terveydenhuollon tiloissa. Nykyisin korvausta ei saa.

Myös julkisen terveydenhuollon työntekijät voisivat pitää yksityisvastaanottoa oman työpaikan tiloissa. Työryhmän mielestä tämä mahdollisuus voisi innostaa lääkäreitä pysymään julkisen terveydenhuollon viroissa.

Jatkossa kunnat voisivat vuokrata vajaakäytössä olevia sosiaali- ja terveydenhuollon tiloja. Se voisi tuoda helpotusta myös sopivien tilojen puutteesta kärsiville yksityisten terveydenhuoltopalveluiden tuottajille.

Työryhmä luovutti selvityksensä valtiosihteeri Terttu Savolaiselle tänään. Nyt työryhmän ehdotus lähtee lausuntokierrokselle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot