Mainos
Mainos

Työryhmä selvensi pelisäännöt naispappeudesta

Naispappeuteen torjuvasti suhtautuva pappi ei voi työryhmän ehdotuksen mukaan enää kieltäytyä yhteistyöstä toisen papin kanssa.

Luterilainen kirkko on tiukentamassa kantaansa naispappeuden vastustajiin. Asiaa pohtinut työryhmä ehdottaa, että naispappeuteen torjuvasti suhtautuva pappi ei voisi kieltäytyä yhteistyöstä toisen papin kanssa. Yhteistyön velvoite koskee kaikkia työtilanteita ja kaikkia työntekijöitä.

Naispappeutta vastustava voi työryhmän mielestä jatkaa kirkon työssä ja hänellä on mielipiteen vapaus. Työntekijän vakaumus ei kuitenkaan saa näkyä työtehtävien hoitamisessa.

Työryhmä on ottanut esityksissään huomioon kirkkolain ja kirkkojärjestyksen sekä tasa-arvolain, työsopimuslain, työturvallisuuslain, yhdenvertaisuuslain ja Suomen perustuslain.

Ryhmä on jättänyt esityksensä piispainkokoukselle, joka käsittelee sitä ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot