Mainos
Mainos

Työryhmä selvittää: Nuorille kahdeksankympin lätkä ja yöajokielto?

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on asettanut työryhmän pohtimaan keinoja nuorten liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Vehviläinen toivoo, että työryhmä arvioisi ennakkoluulottomasti myös kovempia keinoja.

- Vaikka tieliikenteen turvallisuus on viime vuosina hitaasti parantunut, eivät 15-24-vuotiaiden kuolemat ja loukkaantumiset ole vähentyneet. Näin ei voi jatkua, Vehviläinen sanoo.

Uusien kuljettajien turvallisuuden parantamiseksi työryhmä selvittää rajoituksia, kuten ns. kahdeksankympin lätkää, yöajokieltoa sekä avattujen alkoholijuomien kieltämistä autoissa. Tarkoitus on arvioida myös teknisten rajoittimien, kuten nopeuden rajoittimen ja alkolukon, käyttöä. Työryhmä myös etsii keinoja mopojen virittämisen vähentämiseksi.

Työryhmän on jätettävä ehdotuksensa ministeriölle 30. huhtikuuta mennessä.

Suuri osa onnettomuuksista ilta- ja yöaikaan

Liikenneministeriön mukaan nuorilla kuljettajilla on huomattavasti muita kuljettajia suurempi riski kuolla liikenteessä.

Nuorten vakavista onnettomuuksista huomattava osa tapahtuu viikonloppuna, illan ja yön tunteina. Niiden taustalla ovat usein kova ylinopeus ja alkoholi. Myös turvavöiden käyttö on vähäisempää kuin muilla ikäryhmillä.

Lisäksi mopo-onnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä on lähes kaksinkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana.

(MTV3)

Lue myös:

(7.12.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme