Mainos
Mainos

Työryhmä selvittämään viinaveroa

Hallitus on esittänyt alkoholiveron korottamista ensi vuoden alussa. Työryhmän tehtävänä on muun muassa arvioida, vähentääkö muutos tavoitteiden mukaisesti alkoholin kokonaiskulutusta.

Valtiovarainministeriö on asettanut työryhmän selvittämään alkoholiverotuksen kehittämistä. Valtiosihteeri Velipekka Nummikosken (kok.) vetämä ryhmä valmistelee tarvittaessa myös veromuutoksia lähivuosien budjettiesityksiä varten.

Hallitus on esittänyt alkoholiveron korottamista ensi vuoden alussa. Työryhmän yhtenä tehtävänä on arvioida, vähentääkö muutos tavoitteiden mukaisesti alkoholin kokonaiskulutusta ja alkoholin käytöstä aiheutuvia haittoja. Ryhmä myös seuraa matkustajatuonnin kehitystä.

Hallitus on varautunut nostamaan alkoholiveroa uudelleen vuoden kuluttua. Hallitusohjelman mukaan alkoholijuomien veroa nostetaan hallituskaudella kansanterveydellisin perustein.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme