Mainos
Mainos

Työryhmä: Sijoittajille oikeus kätkeytyä hallintarekisteriin

Suomalaisille sijoittajille ehdotetaan mahdollisuutta piilottaa arvopaperiomistuksensa julkisuudelta. Tämä tapahtuisi sallimalla suomalaisille sijoittajille hallintarekisterit. Ne ovat jo ulkomaisten sijoittajien käytössä.

Asiaa ehdottaa arvopaperimarkkinalainsäädännön kokonaisuudistusta valmistellut työryhmä, joka luovutti mietintönsä tänään hallinto- ja kuntaministeri Tapani Töllille (kesk.). Työryhmä perustelee ehdotustaan sillä, että suomalaisille sijoittajille kotimaiset arvopaperit ovat moninkertaisesti kalliimpia kuin ulkomaiset sijoitukset suomalaisiin arvopapereihin.

Työryhmä uskoo, että uudistus kehittäisi myönteisesti kotimaista omistusta suomalaisissa yrityksissä.

Hallintarekisteristä ei käy ilmi arvopapereiden todellinen omistaja. Muun muassa valtaosin ulkomaisessa omistuksessa olevan Nokian osakkeista suuri on hallintarekistereissä.

Verottajalla ja muilla viranomaisilla sekä arvopapereita liikkeelle laskeneilla yrityksillä säilyisi edelleen oikeus tietää todelliset omistajat.

Työryhmä koostui pääosin ministeriöiden ja elinkeinoelämän järjestöjen edustajista. Siihen ei kuulunut yhtään median tai kansalaisjärjestöjen edustajaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot