Mainos
Mainos

Työryhmä: Suomen ulkolaisista matkailutoimistoista luovuttava

Matkailun edistämistä pohtineen työryhmän mielestä Matkailun edistämiskeskuksen tulisi sulkea kaikki 13 toimistoaan ulkomailla ja alkaa hyödyntää muita olemassa olevia verkostoja.

Matkailun edistämiskeskuksen MEK:in tulisi luopua omista ulkomaisista toimistoistaan, ehdottaa matkailun edistämistä miettinyt työryhmä.

MEK on kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto, jonka päätehtävä on markkinoida Suomen matkailutarjontaa ulkomailla. Keskuksella on ulkomailla 13 toimistoa: Frankfurtissa, Moskovassa, Pietarissa, Lontoossa, Pariisissa, New Yorkissa, Tokiossa, Madridissa, Milanossa, Tallinnassa, Hongkongissa, Pekingissä ja Shanghaissa. Markkinointiedustajat ovat Amsterdamissa, Tukholmassa ja Oslossa.

Työryhmän mielestä MEK:in pitäisi hyödyntää ulkomailla jo olevia Finpron tai Suomen ulkoasiainhallinnon vientiverkostoja ja ulkoistaa hallinto- ja tukipalveluitaan.

Työryhmä esittää, että henkilöstövähennyksistä ja kevennetystä hallinnosta rahasta vapautuvat rahat käytettäisiin muun muassa Suomen matkailukuvan edistämiseen. MEK:in budjetti on tällä hetkellä 16 miljoonaa euroa.

Työryhmä jätti ehdotuksensa päivällä kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikölle Erkki Virtaselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot