Mainos
Mainos

Työryhmä suosittelee työaikapankkeja

Työaikapankkeihin voisi kerätä muun muassa säännöllisen työajan tasoitusjaksoja, pekkasvapaita, vuosilomia ja ylitöitä.

Työryhmä esittää työpaikoille joustavia ja vapaaehtoisia työaikapankkeja, joiden kautta voisi pitkäjänteisesti sekä säästää että lainata työaikaa.

Pankin käyttöönotosta sovittaisiin yritys- ja työpaikkakohtaisesti. Samalla linjattaisiin, miten vapaiden pitämisestä sovittaisiin työnantajan ja työntekijän kesken. Pankkiin voisi kerätä muun muassa säännöllisen työajan tasoitusjaksoja, pekkasvapaita, vuosilomia ja ylitöitä.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen työryhmä julkisti ehdotuksensa Helsingissä tänään. SAK jättäytyi pois esityksestä eikä aio suositella pankkeja jäsenliitoilleen. SAK arvostelee sitä, että oikeus päättää työajan säästämisestä ja vapaiden pitämisestä jää esityksessä viime kädessä työnantajalle. Lisäksi SAK olisi halunnut sopia liittotasolla muun muassa säästöjen enimmäismääristä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot