Mainos
Mainos

Työryhmä syynää tuet ja verot purkaakseen kannustinloukkuja

Valtiovarainministeriön asettama työryhmä ryhtyy valmistelemaan konkreettisia toimia, joilla puretaan kannustinloukkuja ja lisätään työvoiman alueellista liikkuvuutta.

Työryhmä tekee ehdotuksia muun muassa veroista, sosiaaliturvasta, tulosidonnaisista maksuista ja työperäisen liikkumisen edistämisestä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo Lännen Medialle, että asumistuki on merkittävin siinä, kannattaako työtä ottaa vastaan. Orpon mukaan hallitus haluaa, että myös tilapäisen työn vastaanottaminen lisää aina ihmisen käytettävissä olevia tuloja.

– On työ sitten päivän, viikon tai kuukauden mittainen, niin sen vastaanottamisen on aina oltava kannattavampaa kuin tukien varassa olemisen, Orpo sanoo. 

Työryhmää johtaa finanssineuvos Tuulia Hakola-Uusitalo valtiovarainministeriöstä. Lokakuun alussa aloittavan ryhmän toimikausi jatkuu helmikuun loppuun.

Hallitus on jo tehnyt kovia talouspäätöksiä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme