Mainos
Mainos

Työryhmä: Tarpeetonta lainsäädäntöä vältettävä

Työryhmän mukaan lainvalmisteluresurssien riittävyydestä tulisi huolehtia muun muassa priorisoimalla hankkeita ja tehostamalla yhteistyötä ja osaamista valtionhallinnossa.

Lainsäädännälle on oltava selkeät perusteet ja tarpeetonta sääntelyä on vältettävä, katsoo säädösvalmistelun suunnittelun ja johtamisen kehitystä pohtinut kansliapäällikköryhmä.

Oikeusministeriön kansliapäällikön Kirsti Rissasen johtama ryhmä jätti mietintönsä pääministeri Matti Vanhaselle tänään. Työryhmän mielestä sääntelyn vaihtoehtoja on selvitettävä valmisteluprosessin alkuvaiheista lähtien ja niitä olisi käytettävä aina kun mahdollista.

Ryhmän mielestä lainvalmisteluresurssien riittävyydestä tulisi huolehtia paitsi vähentämällä sääntelyn määrää myös esimerkiksi priorisoimalla hankkeita ja tehostamalla yhteistyötä ja osaamista valtionhallinnossa.

Kansliapäällikköryhmän työn taustalla on muun muassa eduskunnan ja valtiontilintarkastajien lainvalmistelua kohtaan esittämä arvostelu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme