Mainos
Mainos

Työryhmä: Uudistus parantanut hätäkeskustoimintaa

Hätäkeskusuudistus on parantanut hätäkeskustoimintaa. Tätä mieltä on uudistusta arvioinut työryhmä.

Työryhmän mukaan hätäilmoitusten vastausajat ovat lyhentyneet ja viranomaisten yhteistyö on parantunut. Ryhmä kuitenkin esittää, että viranomaisten yhteistyötä pitää parantaa entisestään. Lisäksi ryhmä toteaa, että turvallisuuden kannalta tärkeiden järjestelmien rahoitus on varmistettava.

Hätäkeskusten yhdistäminen on määrä viedä loppuun ensi vuoden loppuun mennessä.

Hätäkeskuksessa työskentelevät ovat joutuneet muuttamaan uudistuksen myötä toimintatapojaan. Arviointiryhmän mukaan tämä on ollut henkilöstölle vaativaa ja henkilöstön jaksamiseen onkin kiinnitettävä huomiota uudistuksen kaikissa vaiheissa.

Hätäkeskustoimintaa arvioineessa työryhmässä on hallituspuolueiden edustajia. Ryhmä arvioi Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan hätäkeskusten yhdistymisestä syntynyttä uutta Oulun hätäkeskusta. Lisäksi ryhmä seurasi Itä- ja Kaakkois-Suomen alueen eli Joensuun, Kouvolan, Kuopion ja Mikkelin hätäkeskusten yhdistymistä Kuopioon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot