Mainos
Mainos

Työryhmä: Uusia tukitoimia Itä-Lappiin

Yhtenä kohteena on Suomun lentomäen rakentaminen. Työryhmän mukaan lentomäki loisi kansainvälistä näkyvyyttä ja työpaikkoja.

Itä-Lapin ja Kemijärven vaikean työllisyystilanteen parantamiseksi ehdotetaan uusia tukitoimia. Tilannetta selvittänyt työryhmä ehdottaa mm. aloittavien pienten yritysten tarpeisiin kohdennetun uuden tukijärjestelmän luomista.

Lisäksi tulisi jatkaa keskimääräistä korkeamman tukitason käyttöä Itä-Lapin yritysten uusia työpaikkoja luovissa investointihankkeissa.

Työryhmä ehdottaa myös erityisen hallinnon tukipalvelukeskuksen perustamista Kemijärvelle. Keskus painottuisi talous- ja henkilöstöhallintoon. Yhtenä kiinnostavana kohteena on myös Suomun lentomäen rakentaminen. Lentomäki olisi työryhmän mielestä alueellisesti merkittävä matkailun kehittämisen veturihanke; se loisi uutta kansainvälistä näkyvyyttä ja työpaikkoja koko Lapille.

Työryhmä luovuttaa selvityksensä pääministeri Matti Vanhaselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot