Mainos
Mainos

Työryhmä vaatii opiskelijaterveydenhuoltoa remonttiin

Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman työryhmän loppuraportissa esitetään kaikkiaan 25 suositusta opiskelijaterveydenhuollosta.

Opiskelijaterveydenhuolto vaatii uudistuksia. Asiaa pohtinut työryhmä suosittaa, että opiskelijoiden pitäisi saada opiskelupaikkakuntansa terveyskeskuksesta samat palvelut kuin muidenkin kuntalaisten.

Terveyskeskusten ja oppilaitosten pitäisi myös kohentaa yhteistyötään. Sillä turvattaisiin riittävät sairaanhoidon, mielenterveyspalvelujen ja suun terveydenhuollon palvelut.

Opiskelijaterveydenhoidon tilaa kartoittanut työryhmä luovutti muistionsa peruspalveluministeri Liisa Hyssälälle aamupäivällä. Selvityksessään työryhmä esittää kaikkiaan 25 suositusta opiskelijaterveydenhuollosta. Suosituksissa painotetaan ennaltaehkäisevän terveydenhuollon tärkeyttä.

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti vuoden 2003 marraskuussa työryhmän selvittämään opiskelijaterveydenhuoltoa. Taustalla olivat muun muassa tiedot siitä, että ammattikorkeakoulussa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien terveyspalvelujen saatavuudessa oli puutteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme