Mainos
Mainos

Työryhmä vauhdittaa pohjoisen työllisyyttä

Sisäministeriön asettama työryhmä selvittää, voidaanko työnantajien sosiaaliturvamaksuja alentaa Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella työllisyyden kohentamiseksi. Ehdotusmaksujen alentamisesta annetaan vuoden loppuun mennessä.

Tänään nimetyn työryhmän tehtävänä on hakea keinoja, joilla Pohjois-Suomen ja Pohjois-Norjan kuntien välistä yhteistyötä ja samalla työllistämisen edellytyksiä voitaisiin vauhdittaa. Toimeksiannon mukaan työllisyyttä parantavat toimet on selvitettävä laajasti, mutta erikseen nostetaan esiin sosiaaliturvamaksujen laskeminen. Ehdotus maksuista on annettava jo tänä vuonna, kun muilta osin työryhmällä on aikaa ensi toukokuun loppuun.

Työryhmän puheenjohtajana toimii ylijohtaja Cay Sevon sisäministeriöstä ja jäseninä valtiosihteeri Rauno Saari valtioneuvoston kansliasta, valtiosihteeri Raimo Sailas valtiovarainministeriöstä, ylijohtaja Tarmo Pukkila sosiaali- ja terveysministeriöstä, johtaja Matti Pukkio työministeriöstä sekä kehitysjohtaja Risto Tienari sisäministeriöstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot