Mainos
Mainos

Työryhmä: Verovapaa kauppa voi jatkua Ahvenanmaan liikenteessä

Verovapaa kauppa voi jatkua Ahvenanmaan liikenteessä ensi vuoden heinäkuun jälkeen. Kauppa voi jatkua maakunnan verotuksellisen erityisaseman turvin. Muuten EU:n sisäisessä liikenteessä verovapaa kauppa lakkaa kesäkuun lopussa ensi vuonna.

Verovapaa kauppa voi jatkua Ahvenanmaan liikenteessä ensi vuoden heinäkuun jälkeen, toteaa asiaa selvittänyt liikenneministeriön työryhmä. Matkustajille on tarjottava mahdollisuus tehdä ostoksia Ahvenanmaalla, mutta heidän ei tarvitse nousta maihin niitä tekemään, työryhmä toteaa.

Ahvenanmaan liikenteessä verovapaa kauppa voi jatkua maakunnan verotuksellisen erityisaseman turvin. Muuten EU:n sisäisessä liikenteessä verovapaa kauppa lakkaa kesäkuun lopussa ensi vuonna. Työryhmän mukaan matkaliput Ahvenanmaalle ja laivojen polttoaine voitaisiin vapauttaa välillisestä verosta. Nykyään henkilökuljetuksia verotetaan.

Työryhmässä oli edustajia valtiovarain- ja liikenneministeriöstä, Ahvenanmaan maakuntahallituksesta, Ålands Redarföreningenistä, Suomen Varustamoyhdistyksestä, Päällystöliitosta ja Merimies-Unionista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme