Mainos
Mainos

Työryhmä: Vuonna 2020 opettajien tarve vähentynyt 5000:lla

Opetusministeriön työryhmä arvioi, että opettajia on koulutettava lähivuosina lisää joillekin aloille, muun muassa erityisopettajiksi ja vieraiden kielten opettajiksi.

Parinkymmenen vuoden kuluttua opettajia ei enää kuitenkaan tarvita yhtä paljon kuin nykyisin, koska ikäluokat pienenevät. Työryhmä ennakoi, että vuonna 2020 perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa ja vapaassa sivistystyössä tarvitaan noin 62 300 päätoimista opettajaa. Tämä on lähes 5000 vähemmän kuin vuonna 2002.

Lähivuosina olisi lisättävä muun muassa erityisopettajien, opinto-ohjaajien ja ammatillisten oppilaitosten opettajien koulutusmääriä. Oppilasikäluokat ovat vielä suuria kuluvan vuosikymmenen loppupuolella ja seuraavan vuosikymmenen alussa, ja samaan aikaan opettajien määrä vähenee nopeasti eläkkeelle siirtymisen vuoksi. Työryhmä jätti muistionsa tänään opetusministeri Maija Raskille (sd.)

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot