Mainos
Mainos

Työryhmä: Yliopistotutkinnot kaksiportaisiksi

Maisteriopintojen arviointiryhmä suosittelee yliopistoille kaksiportaista tutkintojärjestelmää. Yliopisto-opinnot jakautuisivat ehdotuksen mukaan 120 opintoviikon kandidaatintutkintoon ja 60 opintoviikon maisteriohjelmaan. Maisterintutkintojen opintoviikkomäärä kasvaisi siis yhteensä 180 opintoviikkoon.

Useimpien alojen perustutkinto on nykyään 20 opintoviikkoa lyhyempi eli 160 opintoviikkoa. Siirtymävaiheessa on tarkoitus tarkistaa opintoviikkojen mitoitusta. Nykyään kandidaatintutkintoja suoritetaan välitutkintoina, mutta kovin yleisessä käytössä ne eivät vielä ole.

Työryhmän mukaan jo alemman tutkinnon pitäisi olla sisällöltään sellainen, että opiskelija voi halutessaan siirtyä sen jälkeen työelämään. Ammattikorkeakoulututkinto kävisi maisteriopintojen pohjakoulutukseksi sopivasti täydennettynä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot