Mainos
Mainos

Työryhmältä ehdotus liikenteen runkoverkosta

Runkoverkoksi nimetyt tiet ja rautatiet olisi tarkoitus pitää erityisen hyvässä kunnossa.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä ehdottaa, että maaliikenteen runkoverkoksi nimettäisiin noin puolet rataverkosta ja neljäsosa valta- ja kantateistä.

Työryhmä luovutti esityksensä tänään liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huoviselle. Runkoverkkoon nimetyt tiet ja rautatiet on tarkoitus pitää erityisen hyvässä kunnossa. Näillä teillä liikkuu tieliikenteestä kolmannes ja raideliikenteestä 80 prosenttia.

Työryhmän esitys runkoverkoista ei ole merkittävästi muuttunut toukokuussa 2005 julkaistun väliraportin ehdotuksista. Vihdistä Poriin kulkevan kakkostien kohtalo herätti keskustelua runkoverkoista järjestetyllä kuulemiskierroksella, mutta työryhmän mielestä perustelut eivät riittäneet tien nimeämiseksi runkoverkkoon.

Päätös runkoverkoista siirtyy Huovisen mukaan ensi vuoteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot